CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, July 31, 2011

SelamaT Menyambut RamadHAn Al Mu BAraK

Marhaban yaa Ramadhan,
pucuk selasih bertunas menjulang,
dahannya patah tolong betulkan,
puasa Ramadhan kembali menjelang,
salah dan khilaf mohon dimaafkan.

SELAMAT MENUNAIKAN IBADAH PUASA....





perjalanan ku 1 hari...

Hai....kiki baru jer sampi umah nie...2 hari di rumah mak cik...my nephew kawen...so penat sgt...x berhenti2 keja...badan sakit2 nie...hahhahahahha....kami bertolak balik td kul 10...sebelumm balik tu singgah la kubur arwah kakak....pilu n sedih jer hati nie bila lihat kubur arwah...hanya AL FATIHAH jer hadiah y mampu aku berikan....next destination  adalah ke rumah atok blah mak.....apa lagi..keja mengutip buah....buah manggis n buah rambutan....dah penat kutip buah ...destinansi seterusnye adalah kampung blah ayah lak.....makan durian la....sedapnye....waaaaa...hehhehehehhe..jgn jaleous....bila perut dah kenyang...kami bergerak kul 3...singgah di merlimau antar adik..n terus pulang ke rumah.....smpi umah kat kul 8...mmg penat sungguh perjalanan hari nie....
so skrng ni masa utk rehat kan diri.....

Thursday, July 28, 2011

MR Z

assalamualaikum.....hai.....setelah lama x on blog nie...ari nie baru lah free sikit.....ptg td baru abis test 1 susuah giler soalanye..tp paper pun.....happy sbb ......esk dah leh pulang umah...cuti seminggu.....setelah 2 bulan x balik junguk mak..akhirnya dpt gak jmp my mom esk.....tp ari ni last jmp mr z...dia dh blik kmpg dah td...seminggu ler x jmp dia...mesti rindu kan.......dah ler xdpt antr dia blik......cm ner ler nk tnggung rindu aku seminggu ni.....kan2
paper pun selamat pulang la mr z....hati2 tau...nanti seminggu lagi kiter jmp ek...miss u so much..wakakakaakaakka

Sunday, July 3, 2011

dah start sem baru...

waaaaaaaaaaaaa.....dah lama x upload cita baru.....dah 3 minggu kiki kat uthm nie.....sem baru dah start.....baru 3 minggu blajar.. dah start quiz n test....sdgkan kat kelas x tau belajar per pun....mcmana nie.......tu ler time lecturer ajar dok main2 kat belakang..dok gosip sana sini....sekarang ambik ko...nak test semua mengelabah...hahhahahahahhahahahaha..paper pun doakan kiki sucsess dalam pelajaran tau~...k la..kiki chow dulu...der masa kiki dtg balik ek...

Wednesday, May 4, 2011

merdeka bersama airmata

Alhamdulilah...minggu exam buat kiki dah abis berlalu...so kami the geng telah merancang wt BBQ kat pantai Puteri Melaka...pada malam 3 mei tue..kami pun berkonvoi la g melaka tue dgn 4 buah kereta..sebuah keta tue kiki y drive....dalam perjalanan ke melaka tue..kami pun tiba di satu persimpangan lampu isyarat...di situ la bermulanye tragedi y x di ingini....lampu isyarat bertukar merah..kami pun berhenti la.....ntah cm ne r....kiki nampak lampu isyarat tu warna hijau....so dgn confident nye la kiki jalan...ntah dr arah lain...ada satu motor meluru ke arah keta kiki....pe lagi..berlaku la pertembungan......salah kiki sbb kiki langgar lampu isyarat...tp seriusly kiki nampak lampu isyarat tue hijau....so kiki jalan la...rupanya salah...lgpun kiki bkn orng situ...so kiki x tau la....tp orng2 kat situ amat la kuang ajar....cakap la baik2...ni nak tengking2....ntah paper ntah..tau la ko orn kampung situ.....rosak sikit jer....sampai nak mintak 3600...giler ke apa...last citer balai...first time kiki jejak kaki ke balai...first time kiki alami semua nie....lemah longlai kiki..hanya tuhan y tahu perasaan kiki time tue.. mata nie smpai dah bengkak coz menangis jer.....esiden meninggalkan trauma buat kiki.....

Sunday, April 24, 2011

final exam dah BERMULA......

ari nie dah start final exam bg u kiki...pagi nie jugak kiki ada 1 paper .....klu nak di ikutkan x ready per pun utk exam kali ni...cm xde mood exam sem nie..ntah la..kenapa.....paper pun exam tetap exam..kena hadapi nye gak....eeeeee...cuak giler la beb...rasa mcm nak g perang jer.....doakan kiki berjaya dengan cemerlang.....

Wednesday, April 20, 2011

semangat yang hilang

hai!...semalam baru balik hostel setelah 4 hari bercuti n pulang ke rumah....kononye nak mintak restu mak....isnin ni kiki dah star paper...risau gak la...tu y kiki balik awl hostel..tujuan nak study la...so smlm kiki balik la...hajatnye hari ni nak start study...tgok2 kena siapkan report projerk...member lain balik kampung..so terpaksa la lupakan hajat nak study la....so td jumpa la scandal kiki kat u nie...dia ajak makan sama...dia mengidam nasi arab...orng baru baik demam la katakan...demam rindu..hahahhahaa..kiki balik umah dia start demam...kiki balik hostel dia ok lak...per maknaye tue ek???(perasan sendiri)....tgah2 makan tue dia kata la dia nak balik kuantan...dalam hati kiki...sedihnye...xde semangat nak study....waaaaaaa.....tp nak wt cm ner dia dah balik dah pun....

Monday, April 11, 2011

Hot Story

Dah lama aku x tulis ini punya BLOG...dah bersarang kot blog aku nie...tgah BUSY giler skrng nie....mcm hampeh...dekat2 nak final makin banyak keja...Walaupun busy...aku tetap nak story kisah benar nie...terjadi kat member kelas aku....ni soal hati n perasaan(emo lak aku ni)...si boy ni minat kat si gurlz nie...tp gurlz ni kata "aku xleh lupa ex bf aku la "...tp si boy ni tunggu ler ngn penuh sabar sbb si gurl ni dah bg harapan kan ...dia sanggup buat per utk si gurlz nie...si gurlz ajak kuar,dia akan kuar walaupun busy...punya baik ler si boy nie.sanggup berhabis masa,duit n paper la utk si gurlz nie....skrng nie si gurlz ni dah falling in love ngn  budak lain...so dia tinggalkan si boy ni cm tue..aku pun x paham per si gurl ni nak...semua orng naik menyampah dgn perangai die...nak tegur si gurlz nie cepat la sgt terasa(hati kuman)..kang kami tegur,dia akan buat muka..berbelah bagi...masaalah dah semakin besar bila member si boy ni pun angin ngn si gurl nie...tunggu masa jer nak kena sembur....aku bukan nak malukan kaun hawa..tp disbbkan org cm die la,kaum hawa dapat nama...padahal y buat dia jer..aku x buat...the moral of the story is jangan mainkan perasaan orang..if x suka ckp x suka...jangan bg kata2 y membuatkan orng berharap kat kita...."RENUNG2 KAN DAN SELAMAT BERAMAL"

Rindunye kat anak buah

Pejam celik..pejam celik..rupanya dah dekat sebulan setengah aku x balik umah...Patut la anak buah aku dah bising...sibuk chat ngn aku kat fb..tnya biler nak balik...sory ler to anak buah ku tersyang,mak njang( panggilan anak buah aku,utk mak cik dier y comel ni...) bukan x nk balik...tp mak njang busy ler..busy as seorng student...assigment berlambak2...test menimbun2..nanti biler mak njang dah cuti,mak njang balik la...nnti mak njang bawak korang g main kat taman ek...

Lupa lak aku nak introduce kat korang nak buah aku....Anak buah aku der 5 orng...ni anak akak aku..ader 3 putera...Y tua sekali nama dier Ahmad Zahin Ikmal y second Ahmad Zamil Irfan n yang kecik Ahmad Zafri Irsyad...y lagi 2 tue anak abg aku..2 puteri yang cukup kuat berangan...y sulung Nurul Jannah Najla'..y bongsu Nurul Amni Nafisa....





Tuesday, March 15, 2011

Dah lama aku x tulis blog nie....terlampau la busy....macam2 benda nak kena buat....lab report la..assigment..test y berlambak2..pening tul...tp dlm kebusyan tue..sempat gak join team UTHM PADDLERS dlm event dragon boat...yang berlansung pada sabtu n ahad lepas kt KL..First time dlm event nie...sblm nie main rowing..bak kata org redah jer...kami geng uthm paddlers just dtg utk pun jer..walaupun  first time ktorg trun boat,tp kitorg dpt gak banyak pingat..1 emas,3 perak n 4gangsa....pencapaian y sungguh membanggakan...good job geng...



jannah,fie,fazi,ain n shaf


ni dak laki tgah trun boat



posingggggg

time training kat muar

makan time

xde keja

semua giler gambo
bersantai di tepi tasek

Tuesday, February 1, 2011

sabtu lepas aku g training camp rowing...dah 3 hari aku traing..n then smlm 6.30 pagi kitorng start training...pg tu kitorg jogging cm biasa...nak di jadikan cerita time ktorng trun bukit tue,aku terpijak batu bata y bawahnye kosong..per lagi aku wat stunt la pagi2...kaki aku termasuk kat dlm lubang..n then aku tercampak ke depan...
kaki aku terseliuh teruk..ada luka2 kecil di lutut n tangan aku.pastu g klinik doktor ckp xde pape(syukur la)...
tapi kesakitan kaki ni membuatkan aku x leh nak tido,nak berjalan,aku jadi kurang makan...hmmmmmm...
sakitnya hanya tuhan y tahu...

Tuesday, January 25, 2011

SeLamat Datang ke dunia Blog

Saya budock baru kat dunia blog nie...so saper yang sudi    
                                                                      tunjuk ajar tue dipersilakan la...saya terima seadanya